duminică, 28 noiembrie 2010

Ziua de Cluj: Violenţa asupra femeii, prevenită în cadrul unei campanii lansate astăzi la Cluj

de Ovidiu Cornea, 25 noiembrie 2010,

La nivel mondial cele mai multe femei sunt ucise mediul domestic, numărul fiind mai mare decât al victimelor femei din toate celelalte zone de conflict, inclusiv război, atrage atenţia unul din coordonatorii campanii "Stop violenţei asupra femeii" lansate astăzi la Cluj.

„Este vorba de o campanie de 16 zile, care se organizează la nivel internaţional de 16 ani. Din 2003 organizăm această acţiune şi la Cluj, pentru a aduce în atenţia publicului acest subiect. Puţini ştiu că la nivel mondial cele mai multe femei sunt ucise în cadrul domestic, mai multe decât în toate zonele de conflict, inclusiv răzoi. Scopul ediţiei din acest an este îmbunătăţirea relaţiilor instituţionale cu factori care pot avea o responsabilitate în atsfle de cazuri, Poliţie, spitale, chiar Biserică, pentru a găsi soluţii de prevenire a acestei probleme”, a precizat Mihai Pop, coordonator de proiecte în cadrul PATRIR.

Organizaţia amintită derulează campania „Stop împotriva violenţei asupra femeii” între 25 noiembrie 10-decembrie., în colaborare cu Inspectoeratul d ePoliţie al Judeţului (IPJ) Cluj şi asociaţiile Sor Optimist şi Centrul Raţiu pentru Democraţie.

Campania a fost lansată astăzi la centrul comercial Iulius Mall, unde bărbaţii care au trecut prin zonă au pirmit câte o floare, fiind expuse totodată câteva manechine de hârtie cu povestea unei femei ucise prin violenţă.

În cadrul campaniei va avea loc un seminar în care vor fi invitate atât instituţii responsabile în problematica violenţei asupra femeii cât şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Elevi de gimanziu şi liceu din Cluj-Napoca vor participa to în cadrul campaniei la un concurs de picturi şi desene în care aceştia vor expirma cum văd soluţiile de prevenire sau stopare a violenţei asupra femeii.

ZIUADECJ.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu