luni, 16 noiembrie 2009

Ce ne motivează să spunem „STOP Violenţei Asupra Femeii?”

„Dacă libertatea înseamnă ceva, atunci ea înseamnă dreptul de a spune oamenilor ceea ce ei nu doresc să audă.” George Orwell

Violenţa directă împotriva femeilor se manifestă mai frecvent în spaţiul privat şi scapă de multe ori conştiinţei publice. Acest blog are menirea de a creşte vizibilitatea actelor de violenţă comise împotriva femeilor şi a pune sub semnul întrebării astfel de practici. Aceasta este o invitaţie deschisă către fetele şi femeile care au suferit (suferă) de pe urma abuzurilor fizice pentru a exprima într-un spaţiu sigur ceea ce este aproape imposibil de exprimat în alte spaţii: faptul că suferim frecvent de pe urma abuzurilor din partea bărbaţilor şi a băieţilor. Putem crea o comunitate unde regăsim demnitatea şi dreptul la o viaţă fără violenţă şi teamă! Putem să ne facem auzite şi găsi înţelegere! Putem admite împreună că o persoană abuzată nu îşi merită în nici o circumstanţă tratamentul degradant! Împreună putem pune capăt violenţei asupra femeilor!

Acest blog e una dintre acţiunile din cadrul „Campaniei de 16 Zile de Activism Împotriva Violenţei Asupra Femeilor” derulată de Institutul Român pentru Pace în colaborare cu partenerii săi în fiecare an între 26 noiembrie şi 10 decembrie.

Spune povestea ta! Scrie la campania16zile@gmail.com şi vom posta experienţa ta pe blog. Îţi vom respecta anonimatul dacă asta doreşti pentru că nu dorim ca femeile să fie în continuare ţinte ale violenţei ci dorim a face auzite poveştile noastre de viaţă. Poate nu eşti neapărat victimă a abuzului, ci doar o persoană cu o opinie ce se doreşte a fi auzită. Femeie sau bărbat, băiat sau fată, pe tine ce te motivează să spui „Stop Violenţei Asupra Femeii”?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu